Intermedica  Center  eshte  institucion shendetesor jo-publik  i krijuar ne Qershor te vitit 1996, i cili operon ne fushen e ekzaminimeve laboratorike.

Intermedica eshte nje nga laboratoret me te medhenj ne sektorin privat shendetesore me qendren e saj ne rrugen ˝Panorama˝, se bashku me shtate (7) laboratoret zinxhir, pese (5) ne Tirane, nje (1)  ne Sarande dhe nje (1) ne Prishtine:

 • Intermedica Qendrore ne rrugen Panorama
 • Intermedica 1 ne rrugen “Reshit Petrela” perball ish Stacionit te Trenit.
 • Intermedica 2 ne rrugen ”Ali Baushi” prane Spitalit Pediatrik-QSUT,
 • Intermedica 3 ne rrugen  “Lord Bajron˝ prane Spitalit Ushtarak,
 • Intermedica 4 ne rrugen “Nazmi Rushiti” prane Spitalit Obstetrik-Gjinekologjik “Koco Gliozheni.
 • Intermedica 5 ne rrugen “Zonja Curre” prane Tregut Elektrike,  
 • Intermedica Sarande,  ne rrugen “Onhezmi”, prane spitalit.
 • Prishtine “Tirana Lab” ne Lagjen:”Kalabria” H2 C3 Kompleksi LESNA.

 

Qe prej fillimeve te tij, realizon nje spekter te gjere analizash duke filluar nga kimia klinike, hormonale-imunologjike, bakteriologjike e deri tek biologjia molekulare-gjenetike.

Laboratori Intermedica ka mbi 50 punonjes dhe bashkepunon me me shume se 150 laboratore ne te gjithe Shqiperine. Marrjen dhe transportin e materialeve humane, biologjike nga laboratoret bashkepunetor ne te gjithe Shqiperine, e kryen me kompanine postare sherbimi TNT Expres Albania, konform kushteve te percaktuara ne kontraten e perbashket duke respektuar gjithmone kushtet e transportit te analizave.

Gjithashtu Laboratori Intermedica bashkepunon me qendrat laboratorike te akredituara:

 • GREQI
 • IN-VITRO
 • BIOMEDICINE
 • INTERGENETICS
 • UNIVERSITETIN E MJEKESISE NE ATHINE.
 • HOLLANDE
 • ELN
 • USA
 • ARIOSA
 • MAYO

Transporti i mostrave humane, biologjike me klinikat dhe laboratoret jashte vendit te permendura me lart e realizon me kompanine postare nderkombetare  DHL – Albania ne zbatim te kontrates disavjecare me te.

Procesi i dergimit te mostrave jashte vendit i nenshtrohet kontrolleve te rrepta te cilesise per tu siguruar se mostrat do te mberrijne ne laboratoret perkates ne kushte optimale duke siguruar ne kete menyre saktesi te larte te rezultateve. Gjithashtu procesi i dergimit te mostrave ka per detyre dhe ruajtjen e te dhenave personale te pacjentit.

Prane ketij insitucioni jopublik shendetesore ushtrojne aktivitetin Mjeke te specializuar me tituj shkencore, Infermiere, Teknik Laboratori, IT, Finance, te gjithe te diplomuar dhe trajnuar bazuar ne standartet e kohes.

Laboratori Intermedica punon me teknollogji dhe metoda bashkekohore. Jane instaluar aparatura dhe autoanalizator prodhime te kompanive Roche dhe Sysmex qe jane me te njohurat ne fushen e ekzaminimeve laboratorike in-vitro.

Intermedica ishte i pari qe instaloi ne Shqiperi autoanalizatoret Cobas 6000 Modular, Cobas TaqMan 48 PCR, Cobas E411, Integra 400, Stago Compact, Sebia Capillary Electrophoresis, Cobas U411 dhe Sysmex XS-1000i. Aparaturat e permenduar me siper monitorohen online 24h ne 7 dite te javes. Ndjekja e te gjithe proceseve laboratorike realizohet me ndihmen e sistemit LIS-PSM-BARCODE. Ky system i cakton cdo pacienti nje barkod unik te pa ndryshueshem gjate gjthe proceseve. Pervecese shmang gabimet gjate procesit te matjes ky sistem realizon dhe ruajtjen e te dhenave te pacjentit per nje kohe te gjate. Duke i dhene keshtu cdo pacienti mundesine e pasjes se nje kartele private, te mbrojtur me historikun e te te gjithe rezultateve te kryera.

Zbatimi i procedurave te kontrollit te brendshem cilesor dhe pjesmarrja ne programin nderkombetar te kontrollit te jashtem cilesor, beri te mundur certifikimin ne Menaxhim me ISO: 9001-2008 dhe certifikimin ne Akreditim me ISO:15189-2007 nga Hellenic Accreditation System  E.S.Y.D.

Gjithashtu Laboratori Intermedica eshte i pari ne llojin e vet i cili i eshte nenshtruar kushteve te akreditimit nga Qendra Kombetare e Cilesise, Sigurise dhe Akreditimit te Institucioneve Shendetesore ne Shqiperi.

Praktikisht Laboratori Intermedica  ka  futur ne  praktiken e  perditshme analizat e reja si NIPT-i, New Born Screening (NBS) si dhe analizimin e ADN-se.

Intermedica vazhdon te mbetet simbol i inovacionit dhe implemetimit  te analizave me te fundit.

 

Intermedica Qendrore

Tiranë
Rr. Panorama (Pranë Institutit Harry Fultz)
Tel.: 04 200 600
Orari: 07:30 – 20:00
E shtunë: 08:00 – 17:00

Intermedica 1

Tiranë
Rr. Reshit Petrela (Përballë Stacionit të Trenit)
Tel.: 04 22 74 662 \ Fax.: 04 22 34 166
Mob.: 068 60 34 558 (recepsioni)
Orari: 07:30 – 20:00
E shtunë: 08:00 – 17:00

Intermedica 2

Tiranë
Rr. “Kongresi i Manastirit”  (Përballë Spitalit Pediatrik)
Tel.: 04 23 78 408
Orari: 07:30 – 20:00,
E shtunë: 08:00 – 16:00

Intermedica 3

Tiranë
Rr. Lord Bajron (Përballë Spitalit Ushtarak)
Tel.: 04 23 57 890
Orari: 07:30 – 20:00,
E shtunë 08:00 – 16:00

Intermedica 4

Tiranë
Rr. Nazmi Rushiti (Pranë Maternitetit të Ri)
Tel.: 04 23 68 803
Orari: 07:30 – 20:00,
E shtunë: 08:00 – 16:00

Intermedica 5

Tiranë
Rr. Zonja Curre (Pranë Tregut Elektrike)
Tel.: 04 22 57 688
Orari: 08:00 – 20:00
E shtunë: Pushim

Intermedica Sarande

Sarande
Rr. Onhenzmi (Përballë Spitalit “Petro Nako”)
Tel.: 0 85 27 293
Cel.: 069 69 14 776
Orari: 07:30 – 20:00,
E shtunë: 08:00 – 16:00